Met kinderen op vakantie naar Jamaica!

Jamaica is een fantastische bestemming om met kinderen op vakantie te gaan. Zo zijn  de meeste kinderen dol op het strand. Op de parelwitte stranden van Jamaica kunnen zij prachtige zandkastelen bouwen, onderwijl hun ouders aan een verfrissend drankje nippen. Heel veel stranden lopen geleidelijk af in de zee. Dus een groot deel van het water is ondiep. Daarnaast is het water van de Caribische Zee uiteraard glashelder en lekker warm. Op Jamaica zijn strikt genomen twee soorten stranden. Aan de ene zijde heb je de stranden die eigendom zijn van de hotels & resorts en aan de andere zijde heb je de stranden die voor iedereen toegankelijk zijn.

Het leeuwendeel van de hotels & resorts op Jamaica is perfect voorbereid op gasten met jonge kinderen. Dan moet je denken aan speciale kinderbedjes en eetstoeltjes. Ook worden er kindermenu’s geserveerd. Vaak met een leuke verrassing voor de kids. Daarnaast worden er veel specials activiteiten voor de kinderen georganiseerd door de hotels & resorts. Kinderen zijn ook dol op dieren. En wilde dieren zijn er heel veel op Jamaica. Vogels bijvoorbeeld. Eén van de vogelsoorten die op Jamaica te spotten valt, is de noddy.

Noddy

De noddy ressorteert onder de zogenaamde zeevogels en behoort tot de sterns. Als je naar de wetenschappelijke naam kijkt van het beest betekent dat ‘dubbel dom’. In het verleden vonden de zeelieden de noddy namelijk niet zo slim. De beesten waren bijvoorbeeld totaal niet sluw rondom hun broedplaatsen. Noddy’s zijn vooral te vinden voor de kust. Daar nestelen en broeden ze.