Met een rolstoel naar Jamaica!

Mensen die rolstoelafhankelijk zijn, kunnen met een gerust hart naar Jamaica togen. Op het Caribische eiland is het leeuwendeel van de hotels & resorts aangepast op het ontvangen van gasten met een fysieke beperking. Dus ook mensen met een rolstoel. Waarom kiezen mensen ervoor om een vakantie te draaien op Jamaica? De meeste mensen willen witte stranden, een blauwe zee en een aangename temperatuur. Deze drie elementen zijn op het eiland aanwezig.

Muziek! Ook dat is een reden om naar Jamaica te togen. Iedereen associeert Jamaica met reggae-muziek en uiteraard met Bob Marley. Als je op het eiland bent, zie je overal de sporen van Marley. Na zijn dood is zijn populariteit nog veel groter geworden. Rum! Heel veel mensen denken bij Jamaica aan rum. Dat heerlijke drankje dat zo goed smaakt in een tropische omgeving. Met rum zijn bovendien de lekkerste cocktails in elkaar te zetten. Natuur! Waar wellicht niet veel mensen aan denken, is het feit dat Jamaica de beschikking heeft over een fantastische natuur. Ondanks het feit dat het geen heel groot eiland is, kent het wel heel veel verschillende soorten landschappen. Landschappen waarin prachtige dieren leven. Eén van die dieren is de Antilliaanse treurduif.

Antilliaanse treurduif

De Antilliaanse treurduif ressorteert onder de familie van de tortels en duiven. De Antilliaanse treurduif is een middelgrote fladderaar waarvan het verenkleed zandbruin is. Wat verder opvalt, is dat er twee paarse vlekken aan de nek zitten. Het beest heeft verder rode poten. De lengte van de Antilliaanse treurduif bedraagt ongeveer 29 centimeter.