In mei op vakantie naar Jamaica

In mei op vakantie naar Jamaica gaan is een fraaie ervaring. In Nederland en België klimt het kwik in de thermometer steeds verder omhoog, maar blijft wel ver weg van tropische waarden. Op Jamaica zijn het hele jaar door tropische waarden. Bovendien is het er nooit benauwd. Dat heeft te maken met het feit dat er immer een verkoelende passaatwind over het eiland loeit.

De hotels & resorts van Jamaica bevinden zich voornamelijk aan de noord- en westkust van het eiland. Deze hotels & resorts vullen zich hoofdzakelijk met Europese en Amerikaanse toeristen. De meeste toeristen blijven op het terrein van hun hotels & resorts, maar er zijn ook toeristen die wat avontuurlijker zijn ingesteld en die het eiland gaan verkennen. En er valt veel te verkennen op Jamaica. Zowel qua natuur en qua cultuur. Een van die dingen die je kunt bekijken is het Port Antonio Courthouse.

Port Antonio Courthouse

Dit stenen en bakstenen gebouw werd gebouwd in 1895 op aanwijzing van de koloniale secretaris. Het bestaat uit twee verdiepingen en heeft een bovengalerij zowel aan de voor- als de achterzijde van het gebouw. Het is omheind door een sierlijke ijzeren baluster en wordt ondersteund door kolommen van gietijzeren werk gemaakt door William MacFarlane and Company of Glasgow, Schotland. Al snel na zijn oprichting kreeg de parochieraad het gebruik van het lagere gedeelte van het gebouw in ruil voor een ander gebouw dat ze gebruikten op Harbour Street. Een plaquette aan de muur in het gebouw draagt ​​de boodschap aan de gouverneur van de minister van Koloniën, gedateerd 16 november 1918, na de Eerste Wereldoorlog.