Meest geschikte tijd om Jamaica te bezoeken!

Als het in Nederland zo heet is dat de mussen de hitte van het dak tuimelen, is dat niet het geschikte moment om op vakantie te gaan naar Jamaica. Dan zou ik liever in Nederland blijven. Maar helaas zijn die dagen maar op één hand te tellen. Je kunt beter naar Jamaica togen als het in ons kikkerlandje minder mooi weer is. En dat soort dagen zijn er meer dan genoeg.

Het weer op Jamaica is werkelijk fantastisch. Bijna iedere dag van het jaar staat de zon hoog aan de hemel en strooit diens stralen naar moedertje aarde. Het is wel belangrijk om jezelf goed te beschermen als je de zon ingaat. De zon kan namelijk ook je vijand worden. Dus je huid goed insmeren en de hele dag veel water drinken. Op die manier voorkom je dat je uitdroogt en een zonnesteek oploopt. Niet alleen het aantrekkelijke weer is een goed argument om naar Jamaica te gaan, dat geldt ook voor diens wonderbaarlijke natuur. Zo vliegen er op het eiland heel veel kleurrijke vogels rond. Eén van die fladderaars is de killdeerplevier.

Killdeerplevier

De killdeerplevier is een zogenaamde waadvogel die ressorteert onder de plevieren. Waadvogels zijn vogels die uitgerust zijn met lange snavels. Met deze snavels kunnen ze gemakkelijk prooien pakken die zich verscholen hebben onder het zand. Tegenwoordig spreekt men liever van steltlopers. Er zijn mensen die ook ooievaars en reigers onder de noemer waadvogels plaatsen. Maar bij echte vogelaars breekt het zweet dan uit.