Marathon lopen op Jamaica

Voor veel mensen is hardlopen een grote hobby/sport. Na een dag van hard werken of in het weekend een stukje gaan hardlopen kan heel ontspannend zijn: ‘inspanning genereert ontspanning’, luidt het adagium. Mensen zoeken altijd de grenzen op. De ultieme uitdaging bij het hardlopen, is om ooit deel te nemen aan een marathon. Om ooit de 42,195 kilometer zo snel mogelijk af te leggen! 

Wereldberoemde marathon

De marathons van New York, Parijs, Chicago, Londen, Berlijn, Boston, Tokyo en Rotterdam zijn wereldberoemd. Aan deze marathons doen tienduizenden mensen mee. Bovendien zijn het enorme mediaspektakels die door miljoenen marathonliefhebbers via de tv gevolgd worden.

Reggae Marathon

Naast de grote mondiale topmarathons, worden er jaarlijks nog heel veel andere marathons georganiseerd. Zo ook op Jamaica! Deze marathon vindt ieder jaar plaats in december en wordt de Reggae Marathon genoemd. Naast deze marathon kan er ook deelgenomen worden aan de halve marathon en de 10 kilometer wedstrijd.

Long Bay Beach Park

De start van bovengenoemde afstanden vindt plaats bij het Long Bay Beach Park in het plaatsje Negril. Negril ligt aan de westkust van Jamaica en is één van de populairste Jamaicaanse kustplaatsen. In Negril bevinden zich dan ook fantastische hotels & resorts. Uiteraard bevinden deze hotels & resort zich op het strand. 

Seven Mile Beach 

Negril is ook gezegend met één van de fraaiste stranden van de wereld: Seven Mile Beach. In tegenstelling wat de naam doet vermoeden, heeft dit strand geen lengte van 7 mijl (11,3 kilometer), maar 4 mijl (4,8 kilometer). Het behoeft nauwelijks betoog dat het heerlijk vertoeven is op Seven Mile Beach!