Lucea Town Hall Jamaica

De Lucea Town Hall ligt in het hart van de bruisende stad Lucea. Lucea bevindt zich in het district (parish) Hanover op Jamaica. Het werd omstreeks 1840 gebouwd en diende oorspronkelijk als rechtbank. De Lucea Town Hall is opgetrokken in een prachtige Jamaicaanse-Georgische stijl. De muren zijn aan de kant van de begane grond van steen gemaakt en aan de bovenkant van hout.

Lucea Town Hall Jamaica

De onderste verdieping heeft een evenwichtige reeks bogen die toegang bieden tot een veranda. Er is een centrale passage waaruit toegang tot de kantoren kan worden verkregen. Aan het einde is een trap die naar de bovenverdieping leidt. Het gebouw heeft een bijzondere kloktoren. Het lijkt erop dat een bestaand raam is aangepast om de klok aan de voorkant te krijgen. Er wordt aangenomen dat de toren specifiek voor de driehoekige klok is gebouwd. De kloktoren is gekroond door een Germaanse helm, compleet met een spijker, ondersteund door acht Corinthische kolommen. Het Lucea Town Hall en Clock Tower zijn belangrijke visuele objecten die voor de gemeenschap een speciale sentimentele waarde heeft verworven. Het huisvest nu de kantoren van de parlementsraad van Hannover. Het herstelde stadhuis is in goede staat en de originele ontwerpkenmerken zijn volledig toegepast.

Hanover

Hanover, Jamaica’s derde district (na Kingston en St. Andrew), werd in 1723 opgericht. Lucea is de hoofdstad en de belangrijkste stad. Vanaf het midden van de 18de eeuw leverden de mensen van Lucea de rest van Jamaica de meeste van haar producten, maar voornamelijk geëxporteerde bananen tot de jaren 60 van de vorige eeuw. Lucea is de thuisbasis van de Lucea Yam, dat geëxporteerd werd om de Jamaicaanse bevolking in het buitenland te voeden. Fort Charlotte in Lucea is gebouwd in 1761. Langs het fort staat een indrukwekkende Georgische bakstenenstructuur bekend als The Barracks, die in 1843 werd gebouwd om de soldaten die er waren gestationeerd te beschermen.

In de vroege 20ste eeuw werd de kazerne het educatief centrum van de stad en is nu getransformeerd om deel te worden van het Rusea High School complex. In 1982 werd de Rusea High School samengevoegd met de Hanover Secondary School en staat nog steeds bekend als de Rusea High School (Fort Charlotte). In mei 2014 was de school nog open en openluchtlessen vonden plaats in het fort. Het district heeft drie kleine watervallen, verschillende baaien, zoals de Davis Cove, genoemd naar een prominente familie uit Hanover, langs de kust en grote grotten.

Andere opmerkelijke toeristische attracties zijn de vele historische plekken van Lucea die tot de 18de eeuw teruggaan. Lucea Parish Church (de parochiekerk van Hannover) is een van de oudste kerken in Jamaica. Alhoewel het geen bouwrecord is, vond de eerste doop plaats in 1725, de eerste begrafenis was in 1727 en het eerste huwelijk in 1749. Er wordt gezegd dat er een tunnel is die van de kerk naar de nabijgelegen Fort Charlotte leidt, die in oorlogstijd een veilige haven was. Het Hanover Museum zit op de plaats van een gevangenis dat dateert uit 1776 en herbergt veel historische artefacten die belangrijk zijn voor de geschiedenis van Hanover.