Krokodillen op Jamaica!

Als je krokodillen wilt zien, moet je naar Jamaica togen. Op het Bob Marley-eiland zijn deze prehistorische dieren namelijk nog te zien. De krokodillen bevinden zich in het zuiden van het eiland. Het is eigenlijk een wonder dat er nog krokodillen op Jamaica zijn te bewonderen. De dieren zijn in het verleden namelijk fel bejaagd. Tegenwoordig hoeven de reptielen zich gelukkig geen zorgen meer te maken, ze zijn beschermd.

Zogezegd leven de krokodillen van Jamaica in het zuiden van het eiland. Het is een moerasgebied. Ze komen hoofdzakelijk voor bij het plaatsje Black River. Black River is ook de naam van de rivier die uitmondt bij Black River. De krokodillensoort die op Jamaica voorkomt, is de spitssnuitkrokodil (Crocodylus acutus). Er komen nog een paar honderd spitssnuitkrokodillen op Jamaica voor. Als je de dieren wilt zien, kun je het beste een tour boeken in Black River. Je gaat dan met een boot de rivier op en zult dan zeker de spitssnuitkrokodillen spotten! Het hoeft verder geen betoog dat dat een geweldige ervaring is! Jamaica is niet alleen beroemd om diens spitssnuitkrokodillen, er leven op het eiland ook heel veel vogels. Eén van die vogels is de zwarte dwergral.

Zwarte dwergral

De zwarte dwergral is een kleine vogel. Het leeuwendeel van het verenpak van de vogel is zwart, maar er zijn ook witte stippen in zijn veren te ontdekken. De borst van de zwarte dwergral is egaal zwart. De nek van de fladderaar is donkerbruin. De lengte van de zwarte dwergral is ongeveer 15 centimeter. Het beest laat zich op Jamaica zien in waterrijke gebieden.