Kingston Parish Church Jamaica

De Kingston Parish Church bevindt zich in de hoofdstad Kingston in het gelijknamige district (parish) Kingston op Jamaica. De Kingston Parish Church werd gebouwd in 1911 op de fundamenten van de oorspronkelijke kerk. De Kingston Parish Church is een prachtig bouwwerk. De huidige structuur (met uitzondering van de toren) is vergelijkbaar met het oorspronkelijke gebouw, dat werd vernietigd tijdens de aardbeving van 1907. De klokkentoren werd toegevoegd na de Eerste Wereldoorlog ter herinnering aan diegene die in de oorlog waren omgekomen.

 

Kingston Parish Church Jamaica

 

Monumenten

Onder de interessante monumenten in de kerk zijn die van Admiraal John Benbow, Engels marineofficier gevestigd in Port Royal in 1702 en John Wolmer, rijke Kingston-goudsmid die geld naliet in zijn testament om een ​​school te bouwen. Het altaar van de kerk is versierd met geschenken van veel Jamaicaanse families die in de verleden de kerk hebben geleefd en gediend, waaronder het beeld van St. Mary, een cadeau van de Chinese gemeenschap en het standbeeld van St. Thomas, een cadeau van de Syrische gemeenschap.

John Benbow

John Benbow (10 maart 1653 – 4 november 1702) was een Engels officier van de Royal Navy. Toen hij 25 jaar oud was vertrok hij naar de marine. Bij de marine vocht hij onder andere tegen Algerijnse piraten. Na zijn marinetijd koos hij voor de koopvaardijvaart. Vanaf 1688 trad hij weer in dienst van de Royal Navy. Benbow’s bekendheid en succes verdiende hem zowel publieke bekendheid als een promotie tot admiraal. Hij was toen betrokken bij een incident tijdens de actie van augustus 1702, waar een aantal van zijn kapiteins hem weigerden te ondersteunen terwijl hij het commando had over verschillende schepen.