Kingston: culturele hoofdstad; Frans Filmfestival & live muziek!

Onderstaande tekst is geschreven door Jan Voordouw. Voordouw woont en werkt op Jamaica.

Kingston is de culturele hoofdstad van Jamaica en maart is de maand van de film! Veel hoogwaardige internationale films worden vertoond door verschillende faculteiten van de Universiteit van West-Indië (UWI), verscheidene ambassades en ook de Jamaicaanse tak van de Alliance Française. Tijdens deze evenementen komen veel interessante mensen bij elkaar: zowel bezoekers van verschillende landen als Jamaicanen.

Uitgaan in Kingston

Saxofonist Warren Harris met begeleiding, Oak Wine Bar te Kingston, 29 maart 2017. Foto: Jan Voordouw.

Franstalige films

De Alliance Française werkt met de ‘Frans-sprekende ambassades’ (België, Canada en Frankrijk) om een gevarieerd aantal Franstalige films te laten zien. Hoewel dit plaatsvindt op de universiteitscampus, is het gratis toegankelijk voor iedereen.

Spaanstalige films

Festivals van Spaanstalige films worden ook regelmatig georganiseerd door de ambassades van Mexico en Spanje. Al met al versterken deze activiteiten de banden met Jamaica’s buureilanden, waar men Spaans spreekt (Cuba) of Frans en Creools (Haiti).

Live muziek

Kingston is ook de stad waar altijd live muziek te vinden is in een van de vele restaurantjes of bars. Ook worden er regelmatig muziekavonden georganiseerd (reggae, jazz, rock, klassiek, internationaal, et cetera.) met vaak een reeks van artiesten! De evenementen zijn vaak intiem, niet massaal en geven alle gelegenheid om met de muzikanten nader kennis te maken. Kingston is hierdoor een mekka voor de liefhebber van gevarieerde muziek!