Kerstavond op Jamaica vieren

Kerstavond op Jamaica vieren is uiteraard heel bijzonder. Met het Kerstfeest associeren de meeste mensen witte sneeuw en ijs op de meren en rivieren. Doordat het op Jamaica immer 30 graden Celsius is kun je dat uiteraard vergeten. Dus het voelt als een hele bijzondere Kerst. Gedurende de Kerst zijn de hotels & resorts op een fantastische manier versierd. Dat is dus echt genieten geblazen. Jamaica is uiteraard wereldberoemd om diens parelwitte stranden. Daarnaast is op het eiland nog veel meer te zien. Zo is het eiland gezegend met een prachtige natuur en een boeiende cultuur. Zo zijn er voor cultuurliefhebbers heel veel verschillende monumenten te bewonderen. Een van die monumenten is het Monument to the Rt. Excellent George William Gordon & the Rt. Excellent Paul Bogle.

Monument to the Rt. Excellent George William Gordon & the Rt. Excellent Paul Bogle

Paul Bogle en George William Gordon ontstonden als verdedigers van de rechten van de armen en onderdrukten in het tijdperk van postemancipatie. Het was een tijd van grote ontberingen en onrechtvaardigheid die resulteerde in een reeks protesten, die culmineerden in de rebellie van Moreton uit 1865. Zowel Bogle als Gordon werden gearresteerd en geëxecuteerd vanwege hun rol in het protest. Maar de protesten waren een keerpunt in de geschiedenis van de naties.

De bogen van dit monument ontworpen door H. T. Repole zijn symbolisch voor tien vingers en de afwerking van de bogen is opgeruwd om handen te symboliseren die zwoegden tijdens de slavernij. Het middelpunt, een natuurlijke Jamaicaanse marmeren rotsblok, is een symbool van vrijheid.