In juli op vakantie naar Jamaica

In juli op vakantie naar Jamaica gaan, klinkt een beetje raar. Je denkt; maar dan is het toch ook mooi weer in Nederland en België? Waarom zou ik dan ik dan naar Jamaica togen? Een goede reden zou de prijs kunnen zijn. Die is namelijk heel erg laag voor de hotels & resorts. Je praat dan namelijk over het laagseizoen. Naast het strandleven is er op het reggae-eiland heel veel te doen en te zien. De Seaman’s Valley bijvoorbeeld.

Seaman’s Valley

Dit landgoed ligt in de parish van Portland en heeft de ruïnes van het grote huis Seaman’s Valley en de eerste Europese begraafplaats in dit deel van Portland. Hier werd George Fuller, de beroemde Engelse opzichter van de Moore Town Maroons, begraven. De Seaman’s Valley Road leidt naar Moore Town, dat niet alleen de oudste Maroons-nederzetting in de hele vallei is, maar ook het hoofdkwartier van de Eastern Maroons.

Moore Town is een Maroons-nederzetting in de Blue Mountains en John Crow Mountains in Portland, Jamaica. Bereikbaar via de weg vanuit Port Antonio. Moore Town, voorheen bekend als New Nanny Town, werd gesticht in 1739 toen het Vredesverdrag werd ondertekend tussen de Engelse en de Bovenwindse Marrons. Dit verdrag voorzag de Moore Town Maroons van 500 hectare. In 1781 werd de eerste 500 hectare uitgebreid met nog eens 1270 hectare. Dit grotere stuk grond zou Muretown heten, zoals vastgelegd in onderzoeksdocumenten, maar vanwege een misverstand Moore Town heette. Wat nu bekend staat als Moore Town is de gezamenlijke jurisdictie van New Nanny Town en Muretown. Vanaf 2009 heeft Moore Town een gemelde populatie van 1.106.