In januari op vakantie naar Jamaica

In januari naar Jamaica op vakantie is fantastisch. Het is dan doorgaans geen warm weer meer in Nederland en België. Hoe anders is de situatie dan op het reggae-eiland. Op Jamaica heerst altijd een aangename temperatuur. Doordat er bovendien een verfrissende wind staat is het er nimmer te warm.

Jamaica is een heel aantrekkelijk eiland. Mensen die voor de zon, het strand en de zee gaan, komen op het Caribische eiland helemaal aan hun trekken. Met name de noord- en westkant van Jamaica zijn gezegend met de mooiste stranden. Hier bevinden zich dan ook de fraaiste hotels & resorts van Jamaica. Maar ook het zuiden en oosten van het eiland zijn in het bezit van hele aantrekkelijke stranden. Naast het strandleven heeft het eiland nog veel meer te bieden. Een overweldigende natuur en indrukwekkende culturele schatten. De binnenlanden van Jamaica zijn heel erg groen. Het bestaat voor een deel zelfs uit tropisch regenwoud. Ook de geschiedenis en cultuur van Jamaica zijn boeiend. Een van de dingen die de moeite waard van het bekijken is, is de Greenvale Railway Station.

Greenvale Railway Station

Het Greenvale Railway Station is een twee verdiepingen hoge Jamaica / Georgische houtstructuur. De begane grond heeft schuiframen en verzonken paneeldeuren. Leidend naar de vertrekken van de stationsmeester op de bovenste verdieping zijn twee trappen met houten trappen. De trappen en het balkon worden gedeeltelijk ondersteund door houten palen. De elementen op de bovenste verdieping zijn schuif- en jaloeziedeuren, een naar beneden gericht fishtail-fretwerk aan de dakrand van het balkonoverdek en het kruisvormige zadeldak aan het uiteinde. Het treinstation van Greenvale werd rond 1892 gebouwd.