Jamaica: zwemmen met dolfijnen!

Voor heel veel mensen is het de ultieme droom. Om te gaan zwemmen met dolfijnen. Op Jamaica is het mogelijk om te zwemmen met dolfijnen. Op het eiland zijn verschillende dolfinaria aanwezig en daarnaast kun je ook de Caribische Zee op gaan, waarbij er een grote kans is dat je oog in oog komt te staan met wilde dolfijnen.

Dolfijnen zijn zeezoogdieren die dus zo nu en dan naar adem moeten happen. Dat is dan ook het moment dat je ze zult spotten. Daarnaast zijn dolfijnen heel erg speels. Als je met een bootje op de Caribische Zee die Jamaica omspoelt, gaat varen vinden de dolfijnen dat prachtig. Zij hebben dan de neiging om te willen duelleren met de boeggolven die zullen ontstaan. Gelukkig wordt er in de wereld niet veel meer gejaagd op dolfijnen, maar er verdrinken ieder jaar wel heel veel van deze majestueuze dieren in de vissersnetten. Naast dolfijnen zijn er op Jamaica nog veel meer andere diersoorten waar je heel erg van kunt genieten. Vogels! De zilverplevier bijvoorbeeld.

Zilverplevier

De zilverplevier heeft een lengte die tussen de 26 en 29 centimeter schommelt. Het is een robuuste vogel die in het bezit is van een robuuste snavel. Een snavel die bovendien zwart is. Als zilverplevier gaat broeden, heeft hij een zwarte buik. Gedurende de winter verandert de zwarte buik naar een witte buik. Vanaf dat moment lijkt de zilverplevier als twee druppels water op de goudplevier. Als de zilverplevier gaat vliegen vallen de gestreepte staart, witte stuit en zwarte oksels op.