Jamaica: voordelige vakantie!

Je kunt het geld maar één keer uitgeven. Dat geldt ook voor het geld dat je voor een vakantie reserveert. Jamaica is een fraaie vakantiebestemming. Bovendien is het een bestemming waar je heel voordelig naartoe kunt vliegen. Voor weinig geld dus. Jamaica is een geweldige vakantiebestemming in de Caribische archipel. Het is een relatief klein eiland, maar er is wel heel veel te zien. Het begint al met de cultuur. Op het eiland hebben door de eeuwen heen veel verschillende volkeren gewoond. De eerste bewoners waren uiteraard de indianen. De indianen gingen helaas kopje onder toen de Spanjaarden bezit van het eiland namen. De Spanjaarden werden op hun beurt van het eiland verdreven door de Engelsen. Zowel de Spanjaarden als de Engelsen brachten slaven naar Jamaica. Deze slaven moesten het zware werk op de plantages verrichten.

Bovengenoemde volkeren hebben allemaal hun sporen op Jamaica achtergelaten. Dan moet je denken aan overheidsgebouwen en plantershuizen. Het is voor toeristen erg interessant om dit allemaal te gaan bekijken. Daarnaast is er nog de natuur! De natuur op Jamaica is fenomenaal. Zo leven er op het eiland honderden verschillende soorten vogels. Eén van die vogels is de Amerikaanse bosruiter.

Amerikaanse bosruiter

De Amerikaanse bosruiter heeft veel weg van het witgatje. Zowel de Amerikaanse bosruiter als het witgatje hebben donkere ondervleugels. Echter, er zijn ook verschillen tussen de twee vogelsoorten. De middelste staartpennen en de stuit van de Amerikaanse bosruiter hebben een donkerbruine kleur. Bovendien heeft de Amerikaanse bosruiter geen vleugelstreep. Wat verder opvalt bij de Amerikaanse bosruiter is diens witte oogring.