Jamaica: veiligheid op het eiland!

Is Jamaica wel een veilig eiland om naartoe te reizen? Dat is een vraag die je vaak ziet opduiken. Natuur is Jamaica een veilige reisbestemming! Mits je maar je gezonde verstand gebruikt. Het hele veiligheidsaspect op Jamaica hangt samen met twee punten. Welvaartsverschillen en drugs.

Laten we met het laatste punt beginnen. Op het eiland wordt er gehandeld in drugs. De grote jongens die zich daar mee bezighouden, willen onderling nog weleens een robbertje vechten. Uiteraard merk je daar als toerist helemaal niets van. Dat vindt namelijk plaats in de mindere wijken van de grote steden op het eiland. Daar komen helemaal geen toeristen. Natuurlijk zijn er ook ‘toeristen’ die het erop wagen om drugs naar of van Jamaica te smokkelen. Dat is natuurlijk een heel ander verhaal. Deze drugskoeriers lopen grote risico’s. Laat je niet verleiden om ook maar een gram wiet in je koffer mee te nemen. De consequenties kunnen draconisch zijn. De gevangenis op Jamaica is anders dan de gevangenis in Nederland. Heel anders!

Dan het tweede punt. Helaas hebben niet alle mensen het op de wereld even goed. De verschillen in welvaart zijn op veel plekken op de aardbol heel erg groot. Helaas geldt  dat ook voor de situatie Jamaica. Grote verschillen tussen rijk en arm creëren een voedingsbodem voor crimineel gedrag. Probeer dus een beetje slim te zijn op Jamaica. Niet in het donker jezelf begeven op afgelegen plekken, bijvoorbeeld. Je kunt beter lekker gaan genieten van de overweldigend Jamaicaanse natuur. Eén van de beesten die je daar kunt treffen is de regenkoekoek.

Regenkoekoek

De regenkoekoek is een behoorlijk grote vogel. De bovenzijde van de regenkoekoek grijs. De onderzijde van het beest is wit. De regenkoekoek heeft een lange staart. Deze staart is grijs en bevat bovendien witte vlekken. Het beest heeft verder een grijze kop een keel die wit is.