Jamaica: top-3 bezienswaardigheden!

De Dunn’s River Falls staan op de eerste plaats als het om de bezienswaardigheden gaat van Jamaica. Dit fantastische natuurfenomeen ligt vlak in de buurt van het kustplaatsje Ocho Rios. Ocho Rios staat bol van de hotels & resorts en is één van de belangrijkste toeristische gebieden van Jamaica. Jamaica kent nog veel meer mooie natuurfenomenen waaronder kleurrijke vogels. Eén van die vogels is de kleine topper.

Kleine topper

De kleine topper behoort tot de eenden. Eenden zijn zogenaamde aquatische vogels. Ze zijn een stuk kleiner dan hun neven en nichten van de ganzen- en zwanenfamilie. Eenden kunnen zich handhaven in zowel zoet als zout water. Je moet niet de fout maken om eenden te verwaren met waterhoentjes, koeten, rallen, futen en duikers. Binnen het rijk van de eenden wordt de heer ‘woerd’ genoemd, de dame ‘eend’ en een jonge eend ‘piel’. Andere namen voor jonge eenden zijn ‘pulleke’ en ‘pulletje’.

Om in het water te kunnen overleven, zijn eenden uitgerust met waterafstotende veren en zwemvliezen. Het nest van eenden wordt vaak bedekt met het dons dat de vrouwtjes van hun borst plukken. De jongen van eenden zijn zogenaamde nestvlieders. Met andere woorden, op het moment dat ze uit hun eitjes breken, verlaten ze vrijwel direct het nest. Bij eenden staan verschillende dingen op het menu. Dan moet je onder andere denken aan insecten, vissen, waterplanten en grassen. Vroeger werd er veel op wilde eenden gejaagd. Enerzijds was dit voor het vergaren van vlees en anderzijds was dit puur voor de fun. Om de dieren te vangen werden er onder andere eendenkooien ingezet.