Jamaica: supermooie westkust!

De vier kustlijnen van Jamaica hebben allemaal hun eigen identiteit. Hun eigen aantrekkingskracht tot verschillende mensen. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de westkust van het eiland. Dit is de plek van de lange stranden. Stranden zover je kunt kijken. Dit is dan ook de plek waar heel veel hotels & resorts zijn te vinden.

Als je kijkt naar de noordzeekust is de sfeer heel anders. Hier hebben de stranden een minder grote lengte. Maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de sfeer die er heerst. Een idyllische sfeer. Een filmische sfeer. Het is dan ook niet voor niets dat in dit deel van Jamaica heel veel films zijn opgenomen. Honderden! Wat verder opvalt in het noorden van het Bob Marley-eiland is het feit dat alles er zo mooi groen is. Natuurliefhebbers togen naar de zuidelijke kust van Jamaica. Dit is de plek van de krokodillen en zeekoeien. Deze unieke diersoorten zijn daar volop te spotten. De meeste toeristen gaan met een tour mee om ze in het vizier te krijgen. Het zuiden van het eiland is ook de plek waar zich heel veel verschillende vogels bevinden. Eén van deze bijzondere vogels is de Antilliaanse troepiaal.

Antilliaanse troepiaal

De Antilliaanse troepiaal is een middelgrote vogel. Het beest heeft een zwart verenpak. De Antilliaanse troepiaal heeft verder een lange zwarte staart. Wat verder opvalt zijn diens witgele ogen. De Antilliaanse troepiaal heeft een grootte van ongeveer 27 centimeter. De Antilliaanse troepiaal is te vinden in stedelijke gebieden, tuinen, parken en bossen.