Jamaica: super toeristische noordkust!

Jamaica heeft verschillende kanten en gezichten. Mensen die van stranden houden, vallen met de neus in de boter op het Bob Marley-eiland. Deze stranden zijn met name te vinden aan de noord- en westkust van het paradijselijke eiland. Zeker als je aan de noordkust gaat kijken, weet je niet wat je ziet. Daar openbaren zich kilometerslange stranden die geflankeerd worden door hotels & resorts.

Je hebt stranden en stranden, maar de stranden van Jamaica zijn super aantrekkelijk. Dan moet je denken aan fantastische lagunes en baaien. Een echte filmset. Dat is dan ook de realiteit. Op het eiland zijn in de loop van de tijd heel veel verschillende films opgenomen. De meest in het oog springend zijn de James Bond-films die er gedraaid zijn. De prachtige stranden zijn niet de enige pareltjes van het eiland. Het eiland is ook gezegend met een overweldigende natuur. Een natuur die vol zit met dieren. Eén van de dieren die op het eiland leeft, is de oeverzwaluw.

Oeverzwaluw

De oeverzwaluw is een fladderaar die behoort tot de zwaluwen. Bovendien is het een zangvogel. Het is een zwaluwsoort die op heel veel plekken in de wereld voorkomt. De voorkeur van het beest zijn gebieden waar veel water is. Op het menu van de oeverzwaluw staan kleine insecten. Als het beest gaat broeden, graaft ze een tunnel in de oevers van rivieren. De oeverzwaluw heeft een grootte van ongeveer 12 centimeter. Als je dat vergelijkt met andere zwaluwen is dat niet heel erg groot. De bovenkant van de oeverzwaluw heeft een grijsbruine kleur. De onderkant van het beest is wit. Een jonge oeverzwaluw heeft staartveren waarop rossige vlekken zijn te vinden.