Jamaica: overwinteren in het paradijs!

Jamaica en overwinteren zijn twee woorden die wel bij elkaar passen. De winters in ons landje kunnen lang, koud en geur zijn. Wat zou het niet fantastisch zijn om dan de koffers te pakken en elders te gaan overwinteren. De meeste landgenoten denken dan aan de Spaanse costa’s, maar waarom niet naar Jamaica! De Caribische archipel klinkt tot net iets aantrekkelijker dan het zuiden van Europa. Als je wilt gaan overwinteren op Jamaica moet je eerder aan maanden denken dan aan weken. Heel veel mensen denken dat je niet een paar maanden kunt verblijven in hotels & resorts, maar dat is niet waar. Als je voor een lange tijd in een hotel of resort wilt verblijven, kun je rekenen op scherpe aanbiedingen en kortingen.

Echter het leeuwendeel van de mensen die op Jamaica gaat overwintert, kruipt in een vakantiehuisje of appartement. De toeristische gebieden zijn de plekken waar zich deze accommodaties bevinden. De west- en noordkust van het eiland zijn dé toeristische gebieden van Jamaica. De badplaatsen die hier liggen, luisteren naar de namen Negril, Montego Bay, Falmouth, Runaway Bay en Ocho Rios. Als je eenmaal op Jamaica aan het overwinteren bent, kan het grote genieten gaan beginnen. Zo is het zonovergoten eiland gezegend met een fantastische natuur. Een natuur die boordevol zit met vogels. De muskaatvink bijvoorbeeld!

Muskaatvink

De muskaatvink ressorteert onder de prachtvinken, het is maar een klein beest. De lengte van de muskaatvink is namelijk ongeveer 11 centimeter. De bovenkant en het kopje van de muskaatvink zijn chocoladebruin gekleurd. De staart en de vleugels hebben een donkerbruine kleur. De keel en het kopje zijn aan de zijkant kastanjebruin.