Jamaica: opkomend ecotoerisme!

Het ecotoerisme wordt steeds groter op Jamaica. Dat is helemaal niet verwonderlijk als je het eiland goed bekijkt. Alleen al het landschap is van een overweldigende schoonheid. Natuurlijk vliegen de meeste mensen naar het reggae-eiland om er te gaan genieten van diens prachtige stranden en fraaie weer. Het noorden en westen van het eiland zijn in het bezit van oogverblindend mooie stranden.

Als je echter meer avontuur wilt hebben, blijf je niet aan de kust hangen, maar trek je de binnenlanden van Jamaica binnen. De binnenlanden van het Caribische eiland zijn het echte utopia voor de natuurliefhebbers. De bomen zijn hoog en de watervallen adembenemend. De watervallen van het eiland worden door vriend en vijand geprezen. Het is niet voor niets dat de eerste bewoners van Jamaica, de indianen, Jamaica het watervallen-eiland noemden. De natuur op Jamaica wordt goed beschermd. In de loop van de tijd zijn er tal van natuurparken opgericht. Zeldzame planten en dieren zijn hierdoor beschermd voor de toekomst. Zo leven er op het Bob Marley-eiland nog krokodillen en zeekoeien. Dit zijn uiteraard prachtige dieren. Op Jamaica fladderen ook veel vogels rond. Eén van die vogels is de bonte zanger!

Bonte zanger

De bonte zanger is geen grote vogel. Het is maar een klein fladderaartje. Het verenpak van de bonte zanger is gestreept met zwart en wit. Wat verder opvalt aan het beestje is dat hij in het bezit is van een wenkbrauwstreep die breed en wit is. De lengte van de bonte zanger schommelt tussen de 11 centimeter en 14 centimeter.