Jamaica: onbekende zuidkust!

De noord – en westkust van Jamaica trekt heel veel toeristen. Dat is natuurlijk niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat deze delen van het reggae-eiland in het bezit zijn van fantastische stranden. Sommige mensen beweren zelfs de mooiste stranden van het hele Caribische gebied. Als je van een poederachtig strand houdt, moet je naar deze stranden togen. Daarnaast zijn deze stranden gezegend met alle denkbare faciliteiten. Dan moet je denken aan sanitair en eet- en drinkgelegenheden.

Wat niet veel mensen weten, is het feit dat het zuiden van Jamaica ook gezegend is met grootse schoonheid. Dit is het deel van het Caribische eiland dat niet overrompeld wordt door veel toeristen, maar veel natuurliefhebbers trekt. In het zuiden van Jamaica leven twee hele bijzondere dieren: zeekoeien en krokodillen. Gelukkig zijn deze bijzondere dieren nog op het eiland te spotten want ze zijn heel erg lang fel bejaagd. Tegenwoordig is dat gelukkig niet meer aan de orde. De dieren worden beschermd. Het is heel erg leuk om een excursie te boeken naar bovengenoemde dieren. Je stapt dan aan boord van een bootje en komt in het hart van het gebied te varen waar je de dieren kunt zien.

Glanskoevogel

De glanskoevogel is geen grote vogel. Het verenkleed van de fladderaar is zwart. Over dat verenkleed ligt een donkerblauwe gloed. Het beest heeft een snavel die spits is. Wat verder opvalt is dat diens staart kort is. De glanskoevogel heeft een grootte van ongeveer 20 centimeter. Het liefst houdt de glanskoevogel zich op in half open bossen, tuinen en parken.