Jamaica: muggen op het eiland!

Als mensen op vakantie gaan, willen ze wel graag weten of ze geen risico lopen om door een gevaarlijk beest te worden gebeten. Men denkt dan bijvoorbeeld aan schorpioenen, slangen en haaien. Weest gerust, in de wateren van Jamaica leven geen haaien die het mensen moeilijk kunnen maken. Geen Jaws op het eiland. Op het reggae-eiland leven wel slangen, maar deze slangen zijn niet giftig, dus daar hoef je ook niet om te vrezen. Het is juist een voorrecht om oog in oog te komen met de Jamaicaanse slangen. Het zijn namelijk prachtige dieren.

De enige dieren die niet fijn zijn, als je voor een vakantie in de tropen kiest, zijn muggen. Ze zoemen rond je hoofd gedurende nacht en steken je als ze de kans krijgen. Dat is allemaal niet zo leuk! Als je door een mug wordt gestoken, veroorzaakt dat jeuk. Daarnaast bestaat er een kans dat je besmet raakt met een bacterie of virus. Dus je moet proberen om te voorkomen dat je wordt gestoken door muggen. Goed insmeren met een anti-muggenmiddel dus! Op Jamaica leven gelukkig heel veel dieren waar je totaal geen last van hebt, die een lust voor het oog zijn! Dan moet je bijvoorbeeld denken aan de soraral.

Soraral

De soraral is een middelgrote vogel. Het beest is aan de bovenzijde bruingekleurd en bezit bovendien aan die kant vlekken. De onderkant van de soraral heeft een blauwgrijze kleur. De snavel van de soraral is dik en geel. Wat verder opvalt aan de fladderaar is dat hij stevige groene poten heeft. De soraral heeft een grootte van 25 centimeter.