Jamaica: de mooiste watervallen van de wereld!

Als je de mooiste watervallen van de wereld wilt zien, moet je naar Jamaica togen. Op het eiland zijn tientallen prachtige watervallen te bekijken. Watervallen zijn sowieso indrukwekkende natuurverschijnselen. Waar ze zich ook bevinden. De watervallen van Jamaica zijn in velerlei opzichten uniek te noemen. Zo lozen veel Jamaicaanse watervallen direct hun zoete water in de zoute Caribische Zee. Dat levert uiteraard prachtige plaatjes op. In één beeld zie je dan de blauwe zee, het witte strand en de sprankelende waterval. Sommige watervallen op Jamaica zijn te beklimmen. Dat is uiteraard een waanzinnige ervaring. Sommige mensen kiezen ervoor om alleen een waterval op te klauteren en andere mensen doen dan onder leiding van een gids.

Het leeuwendeel van de mooiste watervallen van Jamaica ligt niet zo ver van de toeristische plekken op het eiland. Dus je hoeft daar niet ver voor te reizen. Er zijn echter ook watervallen die wat dieper in de binnenlanden liggen. Deze watervallen liggen op prachtige, idyllische plekken. Overigens zijn de binnenlanden van Jamaica niet alleen de plekken waar je prachtige watervallen kunt vinden, het zijn ook plekken waar alle ruimte is voor dieren. De roodhalsduif bijvoorbeeld.

Roodhalsduif

De roodhalsduif is een behoorlijk grote vogel. Het beest heeft een verenkleed met een donkergrijze kleur. Rondom de ogen van de vogel zitten geen veren. Dit stukje huid heeft een rode kleur. De basis van de snavel is rood. Ook de poten zijn rood. De lengte van de roodhalsduif is meer dan 40 centimeter. De roodhalsduif leeft in gebieden waar zich bossen bevinden en in gebieden die gecultiveerd zijn.