Jamaica: de mooiste bossen van de wereld!

Als je echte mooie bossen wilt zien, moet je naar Jamaica togen. Het land heeft een van de mooiste oerbossen van de hele wereld. Als je de bossen van Jamaica wilt zien, moet je naar de binnenlanden gaan verkennen. Het leeuwendeel van de mensen dat een bezoek brengt aan het reggea-eiland, komt er voor diens fantastische stranden. De Jamaicaanse stranden beschikken over een zacht poedervormig zand waar je heerlijk op kunt gaan liggen of over kunt gaan wandelen.

Mensen die wat meer avontuurlijker zijn aangelegd, beperken zich niet alleen tot de prachtige kusten van Jamaica, maar trekken de binnenlanden in. Daar komt je oog in oog te staan met oerbossen. Helaas zijn veel van de oerbossen verdwenen. De Spaanse en Britse kolonisten hebben dat op hun naam staan. Zij hebben veel geld verdiend met de kap van tropisch hardhout. Heden ten dage lopen deze prachtige bomen geen gevaar meer. Ze worden beschermd. Niet alleen mensen zijn dol op bossen dat geldt ook voor vogels. Op Jamaica leven heel veel verschillende soorten vogels. Eén van die vogelsoorten is de geelvleugelzanger.

Geelvleugelzanger

De geelvleugelzanger is een kleine vogel. Het verenpak van het beest is overwegend grijs. De kroon van de geelvleugelzanger is geel. De fladderaar heeft verder een zwart  keel en schoudervlekken die geelgekleurd zijn. De geelvleugelzanger heeft een grootte van ongeveer 12 centimeter. De natuurlijke habitat van de geelvleugelzanger zijn gebieden die open zijn en waar zich veel struiken en bossen bevinden. Naast Jamaica leeft de geelvleugelzanger op heel veel verschillende soorten Caribische eilanden.