Jamaica: met rolstoel bezoeken!

Mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel kunnen zich wellicht afvragen of zijn met een gerust hart naar Jamaica kunnen togen? Het antwoord op die vraag is volmondig ja. Het leeuwendeel van de hotels & resorts op het eiland zijn namelijk prima aangepast voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel of een andere fysieke beperking hebben. Eenmaal op Jamaica kan het grote genieten gaan beginnen. Van watervallen bijvoorbeeld. Jamaica staat bekend om diens wonderschone watervallen. Het eiland bezit heel veel spectaculaire watervallen.

Op Jamaica zijn watervallen die hun zoete water in de zoute Caribische Zee lozen. Dat is heel erg mooi om te zien. Je ziet dan een waterval die uitkomt op het spierwitte zandstrand. Op het eiland zijn verschillende watervallen die je ook kunt beklimmen. Dat kun je alleen doen, maar je kunt er ook voor kiezen om dat te doen onder begeleiding van een gids. Je loopt dat als het ware in een lint naar boven. Jamaica is niet alleen in het bezit van mooie watervallen. Op het eiland leven ook heel veel verschillende planten en dieren. Vogels bijvoorbeeld. Op Jamaica komen honderden verschillende vogelsoorten voor. De bergkwartelduif bijvoorbeeld.

Bergkwartelduif

De bergkwartelduif is een middelgrote vogel. Het verenkleed van het beest is voor het leeuwendeel paarsbruin. De huid rondom de ogen van de bergkwartelduif heeft een rode kleur. Ook de poten van de fladderaar hebben een rode kleur. De lengte van de bergkwartelduif is ongeveer 24 centimeter. De bergkwartelduif bivakkeert het liefst is gebieden waar veel bossen en struiken zijn.