Jamaica met kinderen!

Als je kinderen laat kiezen waar ze graag op vakantie willen, is het snel duidelijk. Zij willen naar de zee! Zij willen op het strand spelen! Jamaica is dan helemaal geen verkeerde keuze. Het reggae-eiland is gezegend met fantastische stranden. Stranden waar de kids helemaal los kunnen gaan met het bouwen van zandkastelen. Het zand van het strand heeft een fijne structuur. Dat is uiteraard helemaal geweldig om over te lopen en om op te gaan liggen.

Het leeuwendeel van de bezoekers van Jamaica kiest voor een hotel & resort. Deze hotels & resort zijn helemaal voorbereid op mensen met jonge kinderen en gezinnen. Zo zijn zij in het bezit van speciale kinderbedjes en kinderstoeltjes voor bij het eten. De meeste hotels & resorts op Jamaica hebben bovendien een eigen arts in dienst. Dus mocht er zich een medisch probleem voordoen, kan er immer een beroep worden gedaan op deze geneesheer of geneesdame. Jamaica is dus een prima bestemming voor ouders met jonge kinderen. Daarnaast komen ook vogelspotters prima aan hun trekken op het Caribische eiland. Eén van de vogels die voor de lens kan verschijnen, is de stormmeeuw.

Stormmeeuw

De stormmeeuw ressorteert onder de meeuwen en sternen. De stormmeeuw lijkt een beetje op de zilvermeeuw, maar er zijn ook verschillen. De poten van de stormmeeuw zijn geelgroen. De snavel van de stormmeeuw is groen. In vergelijking met de snavel van de zilvermeeuw is de snavel van de stormmeeuw dunner en spitser. Ook de kop van de stormmeeuw is ronder dan die van zijn gelijkende soort. De lengte van de stormmeeuw ligt tussen de 38 en 44 centimeter. Op het menu van de stormmeeuw staat afval, jonge vogels, eieren, vissen, muizen, wormen en insecten. Als een stormmeeuw eitjes gaat leggen, verschijnen er twee tot vier eitjes ten tonele.