Jamaica: met kinderen op vakantie!

Voor mensen met kinderen is Jamaica een ideale plek om op vakantie te gaan. Het eiland is gezegend met mooie witte stranden en de Caribische Zee is op veel plekken ondiep. Ook de hotels & resorts zijn volledig aangepast op de allerjongste gasten. Daarnaast is Jamaica gezegend met een geweldige natuur. Een natuur waarin heel veel verschillende soorten dieren leven zoals vogels. Ook kinderen zijn dol op vogels. De reuzenstern bijvoorbeeld.

Reuzenstern 

De reuzenstern is binnen de sternfamilie de grootste. Het beest kan een lengte krijgen die tussen de 48 en 56 centimeter ligt. Het gewicht van een reuzenstern kan tussen de 575 en 775 gram liggen. De vleugelspanwijdte van de reuzenstern kan meer dan 140 centimeter bedragen. Als je naar de roep van de reuzenstern luistert, valt het op dat dat op een reigerachtig gekras lijkt. Een volgroeide reuzenstern is in het bezit van zwarte poten. Daarnaast heeft hij een lange snavel die rood-oranje gekleurd is. De reuzenstern heeft een witte kop met een zwarte ‘pet’. Het verenkleed van het mannetje en het vrouwtje is gelijk.

Op het menu van de reuzenstern staan vissen en insecten. Maar ook de eieren en jonge dieren van andere vogels zijn niet helemaal veilig voor de vraatzucht van de reuzenstern. De reuzensterns vinden het niet fijn als ze gestoord worden tijdens het leggen van eieren en gedurende de eerste tijd van het broeden. In die situatie kunnen ze zomaar de kolonie verlaten. Het is dus belangrijk dat ze niet worden gestoord gedurende die kwetsbare periode.