Jamaica: het lekkerste eten!

Eten is voor veel mensen een van de hoogtepunten van de dag. Een moment van geluk en genot. Als je op vakantie gaat, is dat ook iets waar je je duidelijk op kunt verheugen. Een nieuw land met ook nieuwe gerechten. Daar kijken mensen naar uit! Het is natuurlijk leuk om allemaal nieuwe smaken en gerechten te testen. Dan is Jamaica een hele goede culinaire bestemming. Door de eeuwen heen, hebben er verschillende volkeren op het eiland gewoond. Dat vind je allemaal terug in de keuken.

Op het moment dat je de originele keuken van Jamaica wilt ontdekken, moet je niet iedere avond binnen de muren van het hotel of resort blijven. Uiteraard kun je bijzonder goed in de hotels & resorts eten en drinken. Dat is het probleem niet. Maar als je de Jamaicaanse keuken echt in de ogen wilt kijken, moet je de hort op! De meest oorspronkelijke keuken op het eiland, is de keuken van de indianen. De indianen waren de eerste mensen die voet aan wal zetten op Jamaica. Zij introduceerden verschillende ingrediënten in de Jamaicaanse gerechten. Het is een feest om de Jamaicaanse keuken beter te leren kennen, daarnaast is het ook fantastisch om de natuur van het eiland te ontdekken. Dan heb je bijvoorbeeld de kans om oog in oog te komen met de mangrovezanger

Mangrovezanger

Met zijn grootte die tussen de 10 centimeter en 18 centimeter ligt, is de mangrovezanger geen grote vogel. De bovenkant van het beest heeft een groengele kleur. De onderkant van de fladderaar is geel.