Jamaica: krokodillen spotten!

Mensen die van krokodillen houden, moeten een bezoekje aan Jamaica brengen. Deze prehistorische dieren zijn namelijk nog op het eiland te bekijken. De krokodillen van Jamaica zijn te zien in het zuiden van het eiland. Je zou kunnen zeggen dat het een wonder is dat er nog krokodillen aanwezig zijn op Jamaica. Vroeger werd er namelijk heel veel op de dieren gejaagd. Heden ten dage is dat een heel ander verhaal. Ze worden beschermd. Niemand mag er meer op jagen. De plek op Jamaica waar de krokodillen leven, is zogezegd het zuiden van het eiland. Het is een gebied waar een moeras is. Het leeuwendeel van de krokodillen leeft bij het plaatsje Black River. Naast het feit dat het een plaatsje is, is het ook de naam van een rivier. Deze rivier loost diens water bij het plaatsje.

Er bestaan heel veel verschillende soorten krokodillen. De soort die op Jamaica voorkomt, is de spitssnuitkrokodil (Crocodylus acutus). Regelmatig worden de aantallen krokodillen geteld en geschat. Op dit moment leven er een paar honderd exemplaren op het eiland. Mensen die gaarne oog in oog willen komen met deze bijzondere dieren, kunnen het beste een tour maken bij Black River. Uiteraard zijn er op Jamaica niet alleen krokodillen te spotten, in de lucht van het eiland vliegen ook veel vogels. De cederpestvogel bijvoorbeeld.

Cederpestvogel

De cederpestvogel is een kleine vogel die verschillende kleuren heeft. Het beest heeft een kuif die opvallend is. Verder is de fladderaar in het bezit van een zwart masker en een buik met een gele kleur. De lengte van de cederpestvogel is ongeveer 18 centimeter.