Jamaica is een veilige vakantiebestemming!

Als je op vakantie gaat naar Jamaica wil je uiteraard een mooie tijd hebben, maar je wilt ook een veilige tijd hebben. Over die veiligheid wil je geen zorgen hebben. En dat is ook helemaal niet nodig. Jamaica is een veilige vakantiebestemming. Uiteraard komt er op het Rastafari-eiland ook criminaliteit voor, maar toeristen kunnen dit gemakkelijk omzeilen door hun hoofd goed te gebruiken. Eigenlijk gelden de veiligheidstips die voor Jamaica kunt geven, ook voor heel veel andere vakantiebestemmingen. Op de eerste plaats moet je de ‘mindere’ wijken van de grote Jamaicaanse steden mijden. In deze delen van de stad kunnen nog weleens opstootjes ontstaan tussen drugshandelaren. Daar wil je natuurlijk als verdwaalde toerist niet tussen verzeild raken.

Verder is het belangrijk dat je jezelf niet met waardevolle bezittingen in de Jamaicaanse straten begeeft, in ieder geval niet te opzichtig. Dure horloges, smartphones, et cetera. Als je met dit soorten zaken een beetje rekening houdt, kun je lekker gaan genieten op het eiland. Van de natuur bijvoorbeeld. Een van de beesten die daarin is te spotten, is de Amerikaanse torenvalk.

Amerikaanse torenvalk

De Amerikaanse torenvalk is geen grote valk. Het beest heeft veel weg van de torenvalk. Echter, de torenvalk is een stuk groter dan de Amerikaanse torenvalk. Bij de Amerikaanse torenvalk treedt seksueel dimorfisme op. De dames zijn groter dan de heren, bovendien hebben ze een ander verenkleed. De Amerikaanse torenvalk heeft een lengte die tussen de 12 centimeter en 27 centimeter schommelt. De vleugelspanwijdte van de vogel ligt tussen de 50 centimeter en de 61 centimeter.