Jamaica: een huisdier meenemen!

Je kunt natuurlijk heel erg gehecht raken aan je huisdier. Een hond, kat of konijn bijvoorbeeld. Je kunt dan de neiging hebben om je huisdier mee op vakantie of reis te willen nemen. Dat dilemma zou bijvoorbeeld kunnen optreden als je voornemens bent om naar Jamaica wilt gaan. Echter dat kan niet zomaar. Je kunt Pluto of Fikkie niet zomaar mee aan boord nemen. Hoe groot of klein het beest ook mag zijn. Honden gaan mee in het ruim van een vliegtuig. Maar voor het zo ver is, moet de hond eerst geruime tijd in quarantaine. Voor een hond is dat geen fijne ervaring.

Dus als je voor een paar weken op vakantie gaat naar Jamaica is het niet verstandig om een huisdier mee te nemen. Als je daarentegen naar het reggae-eiland wilt gaan emigreren, wordt het natuurlijk een heel ander verhaal. Dat moet de hond of kat natuurlijk wel mee. En zijn overigens heel veel dieren op Jamaica. Wilde dieren. Jamaica heeft namelijk een fantastische natuur. Eén van de dieren die daarin leeft, is de Jamaicaanse todie.

Jamaicaanse todie

De Jamaicaanse todie ressorteert onder de zogenaamde todies. Het is een beest die alleen maar voorkomt op Jamaica. Een endemische vogelsoort dus. En wat voor een endemische vogelsoort! Het beest heeft een groen verenpak. Daarnaast heeft de Jamaicaanse todie een rode keelvlek. De vogel heeft verder een lange, platte snavel. Deze snavel heeft bovendien twee kleuren. Het verenpak van de mannetjes en de vrouwtjes is identiek gelijk aan elkaar. De lengte van de Jamaicaanse todie bedraagt 11 centimeter en het gewicht bedraagt 6 gram.