Jamaica: een hond meenemen!

Veel mensen hebben een hond. Zij houden zielsveel van hun trouwe viervoeter. Als zij op vakantie gaan, hebben ze een probleem. Ze kunnen niet zonder de hond. Dat probleem kan ook opduiken als men voornemens is om naar Jamaica op vakantie te gaan. Er ontstaat dan wel een probleem. De hond moet dan namelijk voor een lange tijd in quarantaine. Dat is uiteraard niet wenselijk. Derhalve is het niet verstandig om een hond mee naar het Rastafari-eiland te nemen als men er op vakantie gaat.

Hoe anders is de situatie als men wil emigreren naar Jamaica. Als je permanent op het  Caribische eiland wilt gaan wonen, moet je uiteraard je hondje meenemen. Als je eenmaal met je hondje op Jamaica bent verenigd, kan het het grote genieten gaan beginnen. Het is zo’n mooi en gevarieerd eiland. De natuur van Jamaica is ongekend. Het landschap is zeer afwisselend. Bossen, oerwouden, et cetera. In dat wonderbaarlijke landschap leven heel veel verschillende soorten dieren. Eén van die dieren is de witvleugeltreurduif.

Witvleugeltreurduif

De witvleugeltreurduif is een middelgrote vogel die aan de bovenkant grijsbruin is en aan de onderkant grijs is. Op de vleugels van de witvleugeltreurduif zit een opvallend witte streep. Wat verder opvalt zijn diens rode ogen. Rode ogen die in het bezit zijn van een blauwe oogring. De lengte van de witvleugeltreurduif bedraagt ongeveer 29 centimeter. Er zijn verschillende gebieden waar de witvleugeltreurduif zich heel goed thuis voelt. Dan moet je onder andere denken aan open bosgebieden, gecultiveerde gebieden en gebieden met veel struikgewas.