Jamaica: heerlijk eten en drinken!

Als je op vakantie gaat, hoort daar uiteraard heerlijk eten en drinken bij. Dat geldt ook voor een vakantie naar het Bob Marley-eiland. Gelukkig kun je op Jamaica heel goed eten. In de hotels & resorts van Jamaica kom je helemaal niets te kort. Vaak bezitten zij meerdere restaurants waar alle denkbare keukens op de kaart staan. Het is echter veel leuker om authentieke Jamaicaanse keuken te testen en uit te proberen. Dan moet je wel het terrein van de hotels & resorts verlaten.

Oorspronkelijke keuken

De oorspronkelijke keuken van Jamaica is heel erg divers. Dat heeft te maken met de verschillende volkeren die in de loop van tijd op het eiland hebben gewoond. Dat begon ooit met de indianen. Zij zijn de oorspronkelijke bewoners van Jamaica. Zij kwamen met zelfgemaakte bootje vanaf Zuid- en Midden Amerika naar Jamaica aangevaren. In eerste instantie leefden zij van de visserij. Later gingen zij ook groentes verbouwen. Sommige producten die zij gebruikten, vinden we nu nog terug in de Jamaicaanse keuken.

De indianen werden wreed van het Caribische eiland verdreven door de Spanjaarden. Veel van de indianen werden door hen vermoord of van het eiland gedeporteerd. De Spanjaarden aten andere dingen dan de indianen. Ook dit vinden we vandaag de dag terug in de Jamaicaanse keuken. De Spanjaarden werden op hun beurt weer verdreven van Jamaica door de Britten. Britten die hele andere culinaire gewoontes er op nahouden. De Britse cultuur drukt nog steeds een grote stempel op het dagelijkse leven op Jamaica. Dat geldt ook voor de Jamaicaanse keuken!