Jamaica: goedkope vakantie!

Voor veel mensen is het een droom om ooit in hun leven Jamaica te bezoeken. Maar ze willen daar niet zo veel voor betalen. Een goedkope vakantie naar Jamaica dus. En geef ze eens ongelijk. Het leven is al duur genoeg. Als je op een goedkope manier naar Jamaica wilt gaan, kun je het beste de last minutes en aanbiedingen in de gaten houden. Vroeger was het maken van een verre reis voor maar weinig mensen weggelegd. De tickets waren peperduur. Tegenwoordig is dat een heel ander verhaal. Het reizen met een vliegtuig is voor bijna iedereen haalbaar. Het is in sommige gevallen goedkoper om aan boord te stappen van een vliegtuig, dan in een trein of bus plaats te nemen.

Wie aan Jamaica denkt, denkt aan parelwitte stranden, rum en reggaemuziek. Dat is ook helemaal terecht. Als je op het eiland landt, word je daar ook direct mee geconfronteerd. Maar daarnaast heeft het tropische eiland nog veel meer te bieden. Een betoverende natuur bijvoorbeeld. Eén van de bewoners van deze natuur is de zwarte stern.

Zwarte stern

De zwarte stern ressorteert onder de sterns. De zwarte stern is een trekvogel die op veel plekken in de wereld voorkomt. Dan moet je denken aan Noord-Amerika, Midden-Amerika, Zuid-Amerika (zuiden), Afrika en Eurazië. En op Jamaica dus! Een volgroeide zwarte stern heeft een lengte die tussen de 20 en 25 centimeter ligt. De vleugelspanwijdte van de fladderaar bedraagt 60 centimeter. Het gewicht van de zwarte stern ligt tussen de 60 en 75 gram. De mannetjes en de vrouwtjes dragen hetzelfde verenkleed.