Jamaica: fantastische zonvakantie!

Als je een groot liefhebber bent van de zon, is Jamaica helemaal geen vervelende keuze om naartoe te togen! Als we in Nederland een paar weken per jaar de zon kunnen optekenen, zijn we al spekkoper. Op het reggae-eiland is dat een heel ander verhaal. Daar is het bijna iedere dag van het jaar stralend mooi weer. De temperatuur is dan zo lekker. Ook het zeewater heeft er een heerlijke temperatuur. Je kunt immer in de Caribische Zee gaan zwemmen. Super!

Het is wel verstandig de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen als je de de zon in gaat. Probeer het heetste moment van de dag te mijden. Daarnaast moet je je huid goed beschermen. Het liefst met een hoge beschermingsfactor. Bovendien is het verstandig om een petje of een ander hoofddeksel op te zetten. En dan heb je nog water! Probeer preventief te drinken. Als je deze punten allemaal in acht neemt, voorkom je een nare zonnesteek. Niet alleen zonneliefhebbers komen helemaal aan hun trekken op Jamaica. Dat geldt ook voor natuurliefhebbers. Eén van de beesten die je op het eiland kunt spotten, is de Jamaicaanse organist.

Jamaicaanse organist 

De Jamaicaanse organist is een klein vogeltje. Het beest heeft een bovenzijde die olijfgroen gekleurd is. De onderzijde van de Jamaicaanse organist heeft een grijze kleur. De kop van de Jamaicaanse organist is ook grijs en is bovendien in het bezit van een snavel die stevig en ook weer grijs is. De Jamaicaanse organist heeft een grootte van ongeveer 11 centimeter. De Jamaicaanse organist laat zich het liefst zien in bosrijke gebieden. De fladderaar komt voor in Amerika, de Caymaneilanden en op Jamaica.