Jamaica: een eiland om unieke dieren te gaan spotten!

Heel veel toeristen die voornemens zijn om naar Jamaica te togen, hebben feitelijk maar één doel. Zij hebben de betoverende stranden voor ogen die op het eiland overvloedig zijn te vinden. Zij zullen in die verwachting niet snel teleurgesteld raken. De mooiste stranden van de wereld zijn namelijk te vinden op het eiland van Bob Marley. Het noorden en westen zijn de plaatsen waar je op Jamaica moet zijn als je strandliefhebber bent. De kans is groot dat je op de Jamaicaanse stranden palmbomen ziet wuiven. Naast het feit dat het een lust voor het oog is om naar de palmbomen te kijken, is het ook heel handig om in de schaduw van de palmbomen te bivakkeren op het heetste moment van de dag.

Zeekoeien en krokodillen

Als je op het strand van Jamaica aan het chillen bent, krijg je doorgaans een heel spektakel te zien op de azuurblauwe zee die voor je ligt. Op de Caribische Zee zijn namelijk heel veel vormen van watersporten mogelijk. Dan moet je onder andere denken aan kitesurfen, windsurfen, surfen, zeilen, duiken, snorkelen en zwemmen. Mensen die niet van stranden en watersporten houden, moeten zich niet laten afschrikken om Jamaica te gaan bezoeken. Het eiland heeft zo veel meer te bieden. Een prachtige natuur bijvoorbeeld. Op Jamaica leven ontelbaar veel planten en dieren. Er zijn echter twee diersoorten die heel bijzonder zijn. Dan praten we over zeekoeien en krokodillen!

Krokodillen spreken enorm tot de verbeelding. Er gaat zoveel kracht uit van krokodillen. Het is alsof je wordt teruggeworpen in de prehistorische tijd. De Jamaicaanse krokodillen leven in de moerasgebieden van het zuiden van het eiland. Als je de krokodillen wilt spotten, kun je jezelf het beste aansluiten bij een tour. De gidsen zijn heel goed op de hoogte van waar de dieren zich ophouden. Dat geldt ook voor de zeekoeien.