Jamaica: een eiland waar het immer zomer is!

Als je een liefhebber bent van de zon, moet je niet in Nederland zijn. Dan kun je beter je vizier zetten op Jamaica. Op het Bob Marley-eiland schijnt namelijk bijna iedere dag de koperen ploert. Het is niet alleen de zon die van Jamaica een aantrekkelijke bestemming maakt, het eiland heeft ook de beschikking over een fantastische natuur! Eén van de beesten die daarin voorkomt is de boerenzwaluw!

Boerenzwaluw

De boerenzwaluw ressorteert onder de zogenaamde zwaluwen. Het beest laat zich op alle plekken van de wereld zien, dus ook op Jamaica. De boerenzwaluw is een prachtige vogel. De kleur van het verenkleed van de fladderaar is blauwzwart waarbij het opvalt dat de buitenste staartveren lang zijn. De boerenzwaluw is echt een acrobaat van de lucht. Het beest is geniaal in de lucht om vliegende insecten te vangen. Het leeuwendeel van zijn leven, brengt de boerenzwaluw door in de lucht. Als zogenaamde trekvogel legt hij enorme afstanden af. Het is een beest dat al duizenden jaren in de buurt van mensen leeft. Veel boeren beschouwen de boerenzwaluw als teken van geluk, op het moment dat ze hem in de lente aan de horizon spotten.

De boerenzwaluw heeft een gestroomlijnd en slank lichaam. Het beest heeft een korte nek. De vleugels van de boerenzwaluw zijn smal en lang. Dit zijn allemaal eigenschappen die het hem mogelijk maken om langdurig in de lucht te verblijven. De boerenzwaluw is in het bezit van kleine en korte tenen die bovendien niet veel spieren bevatten. Het is opvallend dat de boerenzwaluw niet veel rust. De lichaamslengte van de boerenzwaluw ligt tussen de 17 centimeter en de 19 centimeter. De vleugelspanwijdte van het beest bedraagt ruim 20 centimeter.