Jamaica: het eiland van Bob Marley!

Het leeuwendeel van de mensen legt direct een verband tussen Jamaica en Bob Marley. Het feit dat de reggae-muziek zich over de hele aarde kon uitbreiden, is voor een groot deel te danken aan Marley. Op Jamaica is Marley een nationale held. Als je over het eiland reist, kom je overal zijn sporen tegen. Echter, op Jamaica had Marley niet alleen maar vrienden. Voor een groot deel kwam dit omdat de rockstar zich bij tijd en wijle ook met de Jamaicaanse politiek bemoeide. Hij vond dat de zwarte Jamaicanen niet dezelfde mogelijkheden en kansen kregen als de overige Jamaicanen. Daar maakte hij zich hard voor. Een groot deel van de bevolking vond dat uiteraard geweldig, maar de elite was daar minder blij mee. De reputatie van de politiek was vroeger bijzonder slecht op het eiland. Vaak verliepen de verkiezingen met veel bloedvergieten. Tegenwoordig is dat gelukkig niet meer aan de orde.

Mensen die op Jamaica nog wat willen meekrijgen van Marley zouden kunnen beginnen om een bezoekje te brengen aan het huis waar hij is geboren. Daarnaast is het ook interessant om de studio te gaan bekijken waar veel nummers zijn opgenomen. Bovendien is het zeer de moeite waard om naar zijn graf te togen. Uiteraard is Jamaica veel meer dan alleen Marley. Op het eiland kun je kennismaken met een onovertroffen natuur. Een natuur waar het wemelt van de dieren. De Amerikaanse meerkoet bijvoorbeeld.

Amerikaanse meerkoet

De Amerikaanse meerkoet is een middelgrote vogel die in het bezit is van een zwart verenkleed. Het beest heeft een witte snavel. Tussen zijn ogen zit een wit schild. De lengte van het beest schommelt tussen de 34 centimeter en 43 centimeter.