Jamaica: criminaliteit!

Criminaliteit wordt geboren op het moment dat er een verschil gaat ontstaan tussen arm en rijk. Dat proces zie je overal op de wereld. Uiteraard is Jamaica daar geen uitzondering op. De verschillen in welvaart zijn op de Caribische eilanden helaas groot. Hebben toeristen daar last van als zijn hun vakantie vieren op het reggae-eiland? Het antwoord op deze vraag is; nee. Het is natuurlijk wel verstandig om immer je gezonde verstand te gebruiken. Niet met opzichtige sieraden en horloges in afgelegen gebieden flaneren bijvoorbeeld. Dat is namelijk vragen om problemen. Echter, het meeste geweld en de meeste criminaliteit vindt plaats in de hoek van de drugshandel. Toeristen hebben daar uiteraard niets mee te maken en blijven daardoor letterlijk buiten schot. Er zijn natuurlijk wel ‘toeristen’ die drugs het land willen in- of uitsmokkelen, maar dan vraag je zelf om problemen.

Waar je als toerist op Jamaica wel rekening mee moet houden, is het verschil tussen de dag en de nacht. Bepaalde wijken zijn gedurende de nacht niet ongevaarlijk. Dan moet je denken aan de ‘mindere’ wijken van Kingston en Montego Bay. Echter dat geldt ook voor bepaalde wijken in de Nederlandse steden Den Haag, Rotterdam en Amsterdam.  Samengevat, je kunt met een gerust hart naar Jamaica togen. Hetgeen ook jaarlijks door miljoenen toeristen wordt gedaan. Als je dat eenmaal op het zonovergoten paradijs bent, kun je heerlijk gaan genieten. Van de natuur bijvoorbeeld. Eén van de dieren die in die fantastische natuur rondfladdert is de kleine ani.

Kleine ani

De kleine ani is een middelgrote vogel. Het verenpak van deze fladderaar is zwart. Het beest heel een grote snavel en een lange staart. Deze staart is ook zwart. De kleine ani heeft een lengte van ongeveer 35 centimeter.