Jamaica bezit de mooiste stranden ter wereld!

Jamaica bezit de mooiste stranden ter wereld, daar zijn vriend en vijand het wel over eens. Met name aan de noord- en westkant van het Caribische eiland zijn de stranden oogverblindend mooi. Het zand van het strand bestaat daar uit een wit poeder waar je heerlijk op kunt gaan liggen. Dat voelt zo lekker tussen je tenen. De stranden gaan bovendien over in mooi kristalhelder water. Op de stranden zijn alle denkbare faciliteiten aanwezig. Dan moet je denken aan douches, toiletten, et cetera. Het leeuwendeel van de Jamaicaanse stranden is openbaar, maar er zijn ook privé-stranden. Deze privé-stranden behoren toe aan de hotels & resorts. Als je gast bent van één van de hotels & resorts kun je gratis op het strand. De niet-gasten mogen ook gebruikmaken van de stranden, maar zij moeten wel entree betalen.

Ook in het zuiden en het oosten van Jamaica zijn stranden te vinden. Deze stranden zijn veel minder druk. Daardoor hangt er een hele andere sfeer. Met name voor mensen met jonge kinderen is dat uiteraard ideaal. Zij kunnen dan in alle rust van het strandleven gaan genieten. Naast het feit dat Jamaica over schitterende stranden beschikt, vliegen er op het eiland ook hele mooie vogels rond. Eén van die vogels is de grote stern.

Grote stern

De grote stern ressorteert onder de zeevogels. Het beest is naaste familie van de schaarbeken en meeuwen. De grote stern is in het bezit van een zwarte kuif en dito snavel. De punt van de snavel is heeft een gele punt.