Jamaica: de beste vakantietips!

Mensen zijn dol op vakantietips! Dat geldt ook voor mensen die naar Jamaica togen. Tip 1 is uiteraard om te gaan genieten van de wonderbaarlijke stranden van het eiland. Deze topstranden zijn te vinden aan het noorden en westen van het Jamaica. Tip 2 is om de sporen van Bob Marley te gaan volgen op het eiland. Marley is de man van Jamaica die de reggae-muziek groot heeft gemaakt. Deze muziek heeft in de loop van de tijd de wereld veroverd. Het is zeer de moeite waard om het geboortehuis van Marley op het eiland te gaan bezoeken. Dit geboortehuis is heden ten dage een museum. Hier valt alles te leren van het leven van Marley.

Tip 3 is om de watervallen van Jamaica te gaan bezoeken. Het Bovenwindse Eiland is gezegend met de fraaiste watervallen van de gehele Caribische archipel. Veel van deze watervallen lozen hun water direct in het kristalheldere water, hetgeen een adembenemend mooi gezicht is. Tip 4 is om vogels op het eiland te gaan spotten. Eén van de topvogels van Jamaica is de tropische spotlijster!

Tropisch spotlijster

De tropische spotlijster heeft een grootte van 23 centimeter. De bovenkant van de tropische spotlijster heeft een grijze kleur. De onderkant van de fladderaar heeft een vuilwitte kleur. Boven de ogen van de tropische spotlijster loopt een witte streep. De tropische spotlijster is getooid met een lange zwarte staart. Een staart met een wit uiteinde.