Jamaica: bakermat van de reggaemuziek!

De bakermat van de reggaemuziek is uiteraard Jamaica. Er is een grote verbondenheid tussen het tropische eiland en deze bijzondere muzieksoort. Bob Marley heeft een sleutelrol gespeeld bij de totstandkoming van reggaemuziek en de verdere verspreiding van de reggae verder over de hele wereld. Marley was bij leven al een grote rockster en persoonlijkheid. Na het veel te vroeg overlijden van de Jamaicaanse topartiest is zijn status alleen nog maar verder doorgegroeid. Er zijn heel veel toeristen die naar Jamaica togen om zo veel mogelijk de sporen van Marley na te jagen. En sporen zijn er meer dan voldoende van hem op het eiland. Drie plekken moeten Marley-fans zeker gaan bekijken: het geboortehuis, de studio’s en de plaats waar Marley uiteindelijk is begraven.

Muziek speelt op Jamaica een prominente rol. Dat geldt voor het dagelijkse leven, maar ook gedurende festivals en evenementen. Carnaval is zo’n voorbeeld waarbij muziek een zeer belangrijke rol speelt. Overal op het eiland wordt dan gefeest en muziek gemaakt. Maar Jamaica is niet alleen een topbestemming voor mensen die van muziek houden. Het is ook een eiland waar natuurliefhebbers helemaal aan hun trekken komen. Op Jamaica groeien hele bijzondere bomen en planten. Maar niet alleen de flora is bijzonder op het eiland, ook de fauna is indrukwekkend.

Gevlekte ral

De gevlekte ral is een middelgrote vogel. Het beest heeft een verenkleed dat bruinwit gevlekt is. Het beest heeft verder stevige snavel. Deze snavel heeft een geelgroene kleur. De poten van de gevlekte ral hebben een rode kleur. De lengte van de fladderaar bedraagt ongeveer 27 centimeter.