Heerlijke gerechten op Jamaica!

Mensen die van heerlijke gerechten houden, kunnen met een gerust hart naar Jamaica togen. Op het Bob Marley-eiland wordt namelijk heerlijk gegeten en gedronken. Dan moet je denken aan gerechten en drankjes als; jerk chicken, gebakken banaan, Jamaicaanse stoof met ossenstaart, gebakken broodfruit, gemberbier, gamba’s met hete pepers, bammy en langzaam gegaarde kip.

Jerk chicken oftewel Jamaican jerk is een echte klassieker. Het is niet alleen gevogelte dat gebruikt kan worden, er wordt ook vaak varkensvlees gebruikt. Het gevogelte en vlees wordt gerookt. De smaak ontstaat verder door het pittige kruidenmengsel dat gebruikt wordt. Kruiden die minimaal worden gebruikt, zijn allspice (pimento) en Scotch bonnet pepers. Vaak wordt bij het gerecht een frisse salade serveert waarna het genieten kan gaan beginnen. Niet alleen het eten is heel erg lekker op Jamaica, het eiland is ook gezegend met een overweldigende natuur. Een natuur waarin bijvoorbeeld heel veel vogels leven, de Jamaicaanse suikervogel is daar een markant voorbeeld van!

Jamaicaanse suikervogel

De Jamaicaanse suikervogel is maar een kleine vogel. Het beest heeft een lengte van 14 centimeter en weegt ongeveer 16 gram. Als je naar de keel van de Jamaicaanse suikervogel kijkt, valt het op dat daar een oranjebruine vlek te zien is. Het verenpak van het vogeltje heeft een grijsblauwe kleur. Het vogelbeest laat zich met name zien in bosrijke gebieden. Op het menu bij de Jamaicaanse suikervogel staat fruit en nectar. De vogel komt alleen maar voor op Jamaica en is dus endemisch voor het eiland. Het is dus heel erg leuk om een exemplaar in het wild te spotten op het Caribische eiland. Je kunt proberen om dat op je eigen houtje te regelen, maar je kunt je ook aansluiten bij een vogeltour. Deze vogeltours worden door verschillende partijen aangeboden. Als je jezelf tot de receptie wendt van je hotel, kun je aan de contactgegevens komen van de organisaties die vogeltours op Jamaica verzorgen!