Heerlijk eten op Jamaica!

De maaltijd is iedere dag een feestje. Daar kun je je echt op verheugen. Dat geldt uiteraard ook als je op vakantie bent. Op je vakantieadres wil je je iedere dag heerlijk eten. Als je naar Jamaica toogt is de kans heel groot dat je heerlijk zult gaan eten. Op het Bob Marley-eiland heeft zich namelijk in de loop van de tijd een smakelijke keuken ontwikkeld. Als je de authentieke keuken van Jamaica wilt ontdekken, moet je wel de poorten van de hotels & resorts verlaten. In de restaurants van de hotels & resorts van het Caribische eiland kun je uiteraard ook goed eten. Heel goed zelfs. Maar je komt dan niet of nauwelijks in contact met de Jamaicaanse keuken.

Hoe ziet die typische Jamaicaanse keuken er uit? Dan moet je kijken naar de volkeren die op het Bovenwindse Eiland in de loop van de tijd hebben geleefd. Zij hebben namelijk allemaal hun sporen achtergelaten op de keuken van Jamaica. Dat begint uiteraard al met de indianen, de eerste bewoners van het eiland. Het is een mooie reis om de keuken van Jamaica te leren kennen. Wat ook een mooie reis is, is om de natuur van het eiland te ontdekken. Eén van de bewoners van deze natuur is de magnoliazanger!

Magnoliazanger

De magnoliazanger is maar een klein vogeltje. De bovenkant van het fladderaartje heeft een grijszwarte kleur. De onderkant van de magnoliazanger is geelzwart gekleurd. De kroon van de magnoliazanger grijs. Het beest heeft een zwart gezicht. Wat verder opvalt is diens witte wenkbrauwstreep. De vleugels zijn ook opvallend, deze bezitten namelijk twee witte strepen. Zogezegd is de magnoliazanger geen grote vogel, het beest meet slechts 12 centimeter. De magnoliazanger houdt zich het liefst op in gebieden waar zich veel bossen bevinden.