Hanover Parish Church Jamaica

De Hanover Parish Church bevindt zich in het district (parish) Hannover op het eiland Jamaica. De Hanover Parish Church staat ook bekend als de St. Mary’s Anglican en werd rond 1725 gebouwd. De eerste doop in de kerk vond plaats in 1725. De eerste begrafenis in de kerk werd in 1727 gehouden en het eerste huwelijk werd in de kerk in 1749 voltrokken. Het eerste altaar van de Hanover Parish Church was heel klein. Dit altaar werd echter snel vervangen door een groter altaar. Dit altaar was een cadeau van de kerk van Savanna-la-Mar.

Hanover Parish Church Jamaica

Kerkorgel

De Hanover Parish Church is in het bezit van een uniek kerkorgel. Dit kerkorgel dateert uit 1891 en is nog steeds in gebruik. Uiteraard zijn er in de loop van de tijd wel de nodige onderdelen van het kerkorgel vervangen, bovendien moet het kerkorgel  goed onderhouden worden. In de kerk zijn verder verschillende monumenten en graven te bewonderen.

Priesters

De Hanover Parish Church kent een lange geschiedenis. Twee priesters worden herinnerd voor hun standpunten en strijd voor gerechtigheid. D.W. Rose was van 1806 tot 1824 pastoor. John Stainsby vervulde dat ambt van 1833 tot 1853. Omdat Rose over de Afrikaanse slaven preekte, werd hij naar de gevangenis gestuurd en kreeg hij bovendien een boete van 100 pond. Stainsby werd beschouwd dat hij slechter was dan de Baptisten.

Kerkhof

In de kerkhof van de kerk zijn veel oude graven met interessante herinneringstenen te bewonderen. Het kerkhof zelf werd in 1889 gesloten voor algemene begrafenis, maar speciale toestemming kon verkregen worden als familieleden er al begraven waren.

Ondergrondse tunnel

De Hanover Parish Church had oorspronkelijk een T-vormige structuur, maar door de toevoeging van kantoren aan het westelijke eind is deze vorm veranderd. Oorspronkelijk had de kerk een baksteenstructuur. Er is een vierkante toren aan het westelijke kant aanwezig. Deze prachtige toren werd echter beschadigd door de aardbeving van 1957, maar werd later hersteld. De noord-oostkant van het kerkgebouw werd in 1837 toegevoegd. Aan de noordoostelijke kant is er bewijs van een boog die wordt gezien als de overblijfselen van een ondergrondse tunnel die leidde tot de kazerne van de nabijgelegen Fort Charlotte, een andere historische plaats in Hannover. In 2002 heeft het gebouw een grote renovatie ondergaan, waaronder een nieuw dak, plafond en een aantal nieuwe kantoren.