Haaien langs de kust van Jamaica!

Er zwemmen haaien langs de kust van Jamaica, maar je hebt haaien en haaien. Alle haaien jagen op prooidieren, maar er zijn ook haaien die de mensen als prooi kunnen zien. De witte haai bijvoorbeeld. Gelukkig zwemmen er geen witte haaien of andere ‘gevaarlijke’ haaien langs de Jamaicaanse kust. Daar hoef je dus niet bevreesd voor te zijn. De haaien die in de Jamaicaanse wateren leven zijn dus niet gevaarlijk! Haaien spelen een belangrijke rol in het ecosysteem van de oceaan. Zij staan aan de top van de voedselpiramide. Zij zijn de toppredator. Zij zorgen ervoor dat de zwakke en zieke dieren uit het water worden weggevangen.

In de wateren van Jamaica leven haaien, maar je hoeft niet bang te zijn om een witte haai tegen te komen.

Mensen zijn bang om oog in oog te komen met de witte haai. Deze roofvis laat zich echter niet zien Caribische Zee.

Helaas hebben haaien het tegenwoordig moeilijk. Want er staat namelijk nog een jager boven de haaien en dat zijn wij. Mensen vangen jaarlijks ontelbaar veel haaien. Het leeuwendeel voor diens vinnen. Deze verdwijnen in de gelijknamige soep. Naast haaien fladderen er ook veel vogels rond in het luchtruim van Jamaica. Voor vogelspotters is het Bob Marley-eiland een waar mekka. Eén van die vogels is de brilstern.

Brilstern

De brilstern is een zeevogel die onder de meeuwen ressorteert. Het beest is noodzakelijkerwijs aan zee gebonden. Die voorwaarden deelt de brilstern met andere leden van de sternfamilie. De brilstern lijkt als twee druppels water op de bonte stern. Dan hebben we het op de uiterlijkheden en de gedragingen van beide beesten. Maar er zijn ook verschillen. Zo is de rug van de brilstern veel donkerder. De brilstern is evengroot als het visdiefje.