Gordon House Jamaica

Het Gordon House is een twee verdiepingen tellend modern gebouw met een duidelijk symmetrisch ontwerp bij de ingangsheffing. Het gebouw is van een ‘L’-vormig ontwerp met een open binnenplaats voor parkeren verborgen van de aangrenzende wegen. Het Gordon House bevindt zich in Kingston, de hoofdstad van Jamaica

Op woensdag 26 oktober 1960 werd Gordon House de officiële ontmoetingsplaats van de Jamaicaanse regering die het hoofdkwartierhuis verving, dat sinds 1872 de ontmoetingsplaats van de regering was. Het gebouw werd ter ere van de Nationale Held, de Rt. Uitstekende George William Gordon die vrijheid en rechtvaardigheid ondersteunt voor alle klassen in de samenleving. Dit hielp de weg voor veel vooruitgang in zelfbestuur en democratie in Jamaica in de 20ste eeuw.

George William Gordon

Als verkozen lid van het Volksraad in de jaren 1850 werd George William Gordon een toonaangevende promotor van de belangstelling van de nieuw geëmancipeerde zwarte boeren. De boeren vormden de meerderheid van de Jamaicaanse bevolking, maar door de etnische en historische belemmeringen die verband houden met de slavernij waren de meeste van hen armoedebonden en gemarginaliseerd door het politieke systeem. Slavernij eindigde in 1838, maar de boeren als een groep waren nog steeds gedwongen om als sociale uitstoot te leven, en Gordon zelf een gekleurde, omarmde hun lot.

Gordons bezorgdheid over de problemen van de minderbevoorrechte was de drijvende kracht achter zijn campagne voor hervormingen in het politieke directoraat. Gordon House is aangewezen ter ere van de man die een van de voorlopers van de sociale en politieke ontwikkeling van Jamaica was.