Golden Clouds op Jamaica; een hotel met geschiedenis!

De Amerikaanse ambassadeur Ruth Bryan Owen gaf de naam Golden Clouds aan de huidige luxe villa Golden Clouds in Oracabessa. Toentertijd was het haar huis. Owen kocht de villa van de moeder van Chris Blackwell; Blanche. De Golden Clouds ligt tussen de Goldeneye van Ian Flemming en de Firefly Estate van Noël Coward. Ian Flemming schreef de James Bond-verhalen in de Goldeneye op Jamaica.

Charlie Chaplin

De Golden Clouds heeft in de loop van de tijd veel prijzen gekregen. Het is namelijk een uniek bouwwerk. De Golden Clouds is een ocean front villa met slechts twaalf kamers. Maar wel hele mooie en luxe kamers. De Golden Clouds staat op een terrein met een oppervlakte van 2,8 hectare. Dit terrein grenst over een lengte van 150 meter aan de blauwe oceaan en beschikt daarnaast over een privé-strand. De Golden Clouds heeft in haar bestaan veel beroemde gasten over de vloer gehad zoals Charlie Chaplin, Carole Lombard en Clark Gable.

Robert de Niro

In de jaren zeventig van de vorige eeuw verkocht Owen de Golden Clouds aan de heer en mevrouw Keeson. Zij hebben vervolgens de villa grondig gerestaureerd en de kamers te huur aangeboden. Veel hedendaagse bekende wereldburgers hebben in de Golden Clouds overnacht zoals Willie Nelson, Jimmy Buffett, Denzel Washington en Robert de Niro. Daarnaast vinden er veel trouwerijen plaats in de villa. Het is zelfs één van de meest gewaardeerde trouwlocaties van het Caribische gebied. Als klap op de vuurpijl zijn er veel scenes van films opgenomen in en rondom de Golden Clouds.