Goedkope hotels en resorts op Jamaica!

Iedereen die op vakantie gaat naar Jamaica, wil uiteraard het liefst zo min mogelijk geld betalen voor zijn of haar accommodatie op het Caribische eiland. Gelukkig is dat heel erg goed mogelijk. Op Jamaica zijn namelijk heel veel goedkope hotels & resorts aanwezig waar je voor weinig geld een prima tijd kunt hebben. Als je eenmaal op het tropische eiland bent, kan het grote genieten pas echt gaan beginnen. Eén van de leukste dingen die je kunt doen, is het zogenaamde vogelspottten. Op Jamaica leven heel veel verschillende soorten vogels. Eén van die vogels is de kalkoengier.

Kalkoengier

Een andere naam voor de kalkoengier is de roodkopgier. Het is een roofvogel die nauw verwant is aan een andere giersoort, de geelkopgier. De kalkoengier heeft een maximale lengte van 81 centimeter, een vleugelspanwijdte van maximaal 180 centimeter en een maximaal gewicht van 2 kilogram. De kalkoengier heeft een zwart verenpak, met een kop en nek die vuurrood zijn. Bovendien hangen er aan de kop kwabben die roodgekleurd zijn. Het is door deze eigenschap dat hij de naam kalkoengier heeft verworven.

De kalkoengier heeft een maximale levensverwachting van 17 jaar. Op het menu van de kalkoengier staat voornamelijk aas zoals dode vissen en andere dode dieren die al aan het rotten zijn. Ook dieren die het slachtoffer zijn geworden in het verkeer, kunnen op de aandacht van de kalkoengier rekenen. Maar ook levende dieren zijn niet veilig voor de vraatzucht van de kalkoengier. Hierbij moet je dan denken aan vogeltjes, hagedissen en insecten. Daarnaast is hij een grote liefhebber van vogeleieren.