Fort Charlotte Jamaica

Fort Charlotte bevindt zich in de stad Lucea in het district (parish) Hanover op Jamaica. Het fort werd in het midden van de 18de eeuw door de Britten gebouwd ter verdediging van het noordwesten van Caribische eiland. Fort Charlotte werd gebouwd in de tijd dat koning George III de baas was in Engeland. Het fort is vernoemd naar de vrouw van koning George III, Charlotte. Het fort had de capaciteit om vijftig manschappen te kunnen huisvesten. Maar liefst drieëntwintig kanonnen zorgden voor de veiligheid en vuurkracht. Tijdens de Napoleontische oorlogen werd gedacht dat de kanonnen bij het fort onvoldoende waren om de haven te bewaken, zodat in 1807 nog eens drie zware kanonnen op het fort werden gezet.

Fort Charlotte Jamaica

Het fort is gebouwd uit rechthoekige steen en heeft verschillende openingen naar de Caribische Zee. Binnen Fort Charlotte zijn de overblijfselen van de cirkelvormige basis voor de rotatie van geweren te zien, die daar geplaatst werden zodat ze vanuit elke mogelijke hoek konden schieten. Een deel van het fort maakt momenteel deel uit van de Rusea’s High School.

Forten

Met een fort wordt een militair gebouw of kampement bedoeld. In een fort kunnen militairen zich verschansen tegen vijandelijke aanvallen. Als je aan een fort denkt, dan denk je aan torens, grachten, wallen, palissades en muren. Een fort is over het algemeen aan alle kanten gesloten. Op het moment dat een fort wordt bewoond door burgers in plaats van militairen, spreekt men van een vesting. Het woord fort komt van het Latijnse woord fortis, hetgeen sterk betekent.